top of page

tjänster

Hälsokompaniet_2.jpg

 Klassisk Massage

En klassisk massage, avslappnande men även ordentlig och djupgående. 
Boka denna om du känner dig spänd, allmänt stel eller stressad och inte har någon specifik problematik.

Foto 2019-07-18 16 02 15.jpg

Idrottsmassage kombinerar starka massagegrepp med triggerpunktbehandling och stretch. Resultatet är en djupare massage jämfört med klassisk massage, som ger ett bättre resultat och en snabbare återhämtning för dina muskelbesvär som spända muskler, översträckning och muskelsmärtor. 

Boka denna behandling om du vill ha en behandlande massage som fokuserar på resultat.

Hälsokompaniet_3.jpg

Fascia / Bindvävs-behandling

En tuffare massage kombinerad med koppning & IASTM.

Koppning:
Med hjälp av "vakuumkoppar" bildas ett undertryck i huden som påverkar bindväven i muskler och under huden. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom det vakuum som bildas så ökar blodgenomströmningen, det ökar vätskerörelser och en utrensningsprocess börjar. En förtätad bindväv hindrar rörelser i leder och muskler och förhindrar frisk blodgenomströmning.

IASTM:
Det här är en ytterst effektiv behandlingsteknik av bland annat idrottsskador i muskelatur och fascia/bindväv. Fördelarna med anvädning av IASTM verktyg är att verktyget är mycket effektiv i att stimulera aktivering av fibroblaster, reducera smärta, förbättra blodcirkulation och reducera metaboliska restprodukter.

medicinsk-laser-banner.jpg

Medicinsk Laser

Medicinsk laser (LLLT) används för besvär som smärta, värk och inflammation. Vid laserterapi påskyndas cellernas och kroppens självläkning. 

Läs mer här

akupunktur

Dry Needling

Detta är en behandling där man använder samma nålar som i akupunktur men där behandlingen endast sker av smärt- och spänningstillstånd som bland annat triggerpunkter i muskulaturen.  Dry needling kan även används som kompletterande behandling för att aktivera muskler. Hänsyn till den traditionella kinesiska medicinens teorier om meridianer och energifält tar man inte inom dry needling. Dry needling är en västerländsk skolmedicinsk behandlingsmetod som utvecklats av läkare.

unnamed.jpg

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling eller Shockwave Therapy är en vetenskapligt utvärderad och beprövad behandlingsmetod som ger bevisad effekt på en mängd skador och besvär i kroppens senor och muskler.

Den forskning som är gjord idag visar på mycket goda resultat, 65%-95% förbättring, vid behandling av långdragna muskel/senbesvär som bland annat Plantarfasciit/Hälsporre, Hälseneinflammation, Tennis- & Golfarmbåge men även olika knä- & axelbesvär.

bottom of page