top of page

Flossband - En räddare i träningsväskan.

Flossband är ett effektivt och simpelt mobilitetsverktyg för att förbättra eller återfå rörlighet efter skada eller sjukdom.


Fördelar med Flossband:

  • Lossa mindre rörliga och stela muskler / leder

  • Minska smärta i muskler och leder

  • Öka din flexibilitet

  • Öka blodflödet till musklerna

I den här artikeln kommer vi gå igenom: Hur det funkar, hur man använder det och när det är aktuellt att använda flossband.


Hur använder du Flossband?

Du kan använda Flossband på nästan vilken del av kroppen som helst. Den enda begränsningen är storleken på kroppsdelen du tänker behandla. Flossband används vanligen vid manuell behandling av axlar, knän, handleder, armbågar, höfter och fotleder. Använd aldrig Flossband runt huvud eller nacke.


Syftet med flossband är att under kompression "låsa" mjukdelsstrukturer och på så sätt kunna jobba mer ledspecifikt. Under kompression av banden skapas rörelse över leden aktivt själv eller passivt med hjälp av en kompis. Kompression skapar ischemi (syrebrist) vilket innebär att när man efter 1-2 min arbete släpper på trycket så uppstår det en kraftig ökning av cirkulation i området. Detta resulterar i en avslappning och rörelseökning av muskel och led när man lättar på flossbandet.


"Syftet med Flossband är att skapa funktionell och smärtfri rörelse genom kompression, rörelse och fasciell stretch."

När ska du använda Flossband? Flossband kan användas före eller efter träning, eller som en del av ett rehabiliteringsprogram. Rådgör alltid med en manuell terapeut innan du använder Flossband.


För att lättare förstå hur du använder flossband i praktiken har jag lagt in en video här under som demonsterar kort men bra hur ett flossband används rent praktiskt.201 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page